обадете ни се: 0879 055 878,
0878 488 679
Посетете ни:гр. София, ул. Първа българска армия 11
Последвайте ни:

Често задавани въпроси и отговори

Често задавани въпроси – полезна информация, с която да се запознаете преди да пристъпите към избор на дограма.

Монтаж
Къде може да сбъркате при избора на дограма?

В строителния бранш има голяма конкуренция, и именно затова всеки производител се стреми да предложи възможно най-ниска цена, като това може да бъде постигнато по няколко начина. Клиентите виждат само завършен продукт, но думата „ДОГРАМА“ е съвкупност от много елементи, които остават невидими за потребителя. Както цената на всеки един от тях влиае върху общата стойност на изделието, така влиание оказва и качеството им.

Не винаги цената е най-важна!
За да се оптимизира цена може да се спести от:
  • качеството на обкова, което би могло да доведе до бързо провисване на прозорците.
  • използване на армировка с по-малка дебелина (усилителите предотвратяват усукване на pvc профила при изработка на прозорци с по-голяма височина). Съгласно общоприетия стандарт дебелината трябва да бъде 1.5 mm.

Каква е ролята на въздушните камери?

Камерите са броя въздушни кухини между вътрешната и външна стена на профила. Ако профилът има една преграда между външната и вътршената си стена, значи той е двукамерен, ако са две, профилът е трикамерен и т.н. За камера се счита кухина с ширина не по-малка от 5 мм. Камерите, които са една над друга, не повишават изолационните свойства на профила. Грешно е да се счита, че броя на камерите повишава якостта на профила, тъй като коефициента на еластичност е сто пъти по-малък от този на стоманата и при изчисляване на статиката на конструкцията се взима предвид само усилващия профил. Винаги една от камерите е сравнително по-широка от останалите, тъй като в нея се монтира усилващия профил. Профилите биват от двукамерни до десеткамерни, като двукамерните се използват за вътрешни прегради и офис преграждения. От три до пет камерните профили са намерили най-широко приложение в нашата страна. Многокамерните профили все още не са добили широка популярност главно заради високата си цена.

Камери
Алуминий или pvc

Каква дограма да изберете:
алуминиева или pvc?

Изборът зависи от различни фактори.
  • PVC дограмата притежава много добри топлоизолационни качества, осигурена й е добра вентилация и безупречно отводняване.
  • При алуминиевите системи също има голямо разнообразие, но тези с добри показатели са на по-висока цена.

Когато избирате дограма, вие всъщност поръчвате услуга. Дограмата не е стока. Не можете “да я пробвате” и тогава да я купите, а ако дефектира не можете да я върнете. Монтажът ѝ е от изключителна важност. Дори перфектно произведена дограма може да бъде зле монтирана.

Избирайки фирма, вие избирате дългосрочен партньор!

Той трябва да има история, стабилен пазарен дял, да поема гаранционния и последващ сервиз.

ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ!office@np-plast.com

РАБОТНО ВРЕМЕ
Пон - Пет - 8:30 - 17.30
Съб - Нед - ЗАТВОРЕНО
АДРЕС
гр. София
ул. I-ва Българска Армия 11
CALL CENTAR
0879 055 878
0878 488 679
NP Plast © 2024 All Right Reserved
Всички изображения са илюстративни.